Geschiedenis

Pal onder de vuurtoren van Scheveningen vind je Jumpteam Scheveningen, al bijna 35 jaar een van dé brandingsport verenigingen van Nederland. Sinds maart 2015 staat er een prachtige permanente accommodatie die ervoor zorgt dat de ruim 1000 leden het hele jaar door de club actief kunnen gebruiken.

In 1981 riep een groepje windsurfers Jumpteam in ’t leven, toen ze onderling wat wedstrijden organiseerden. Door de grote belangstelling en het laaiend enthousiasme werd een jaar later de officiële vereniging geboren, met als eerste wapenfeit de 1e Open Branding Windsurf Wedstrijd. In die tijd gesponsord door Pall-Mall Export en promotioneel begeleidt door Stichting Scheveningen Bad.

Jumpteam, met tegenwoordig hoofdsponsor Mystic, biedt veel meer dan alleen een warme douche na ’t plonzen. Zo zijn er ook lockers voor het veilig en droog stallen van allerhande (wind)surf-, kite- en sup-materiaal. Worden er verschillende trainingen, clinics en events georganiseerd voor de jeugd & pro’s en is er regelmatig divers testmateriaal aanwezig. De nieuwe kantine biedt een ruime en gezonde keus, van pannenkoek tot omelet en van verse smoothie tot huisgemaakte brownie. Uiteraard gaan af en toe ook de voetjes van de vloer op de besloten feestjes met Jumpteam’s eigen DJ’s.

Jumpteam is onlangs benoemd tot buurthuis van de toekomst en werkt samen met diverse maatschappelijke partners zoals Welzijn Scheveningen, Mondriaan Onderwijsgroep Sport en Bewegen, KVS Beach (korfbal), Beachlife Scheveningen (volleybal), Hofspetters, H2O Business Club en de HSA. Hiermee zet Jumpteam sporten op het strand in de spotlight en geeft ze kinderen de ruimte kennis te maken met de diverse brandingsporten en de fijne surf lifestyle.

De belangrijkste reden voor de meeste surfers om lid te worden is echter nog altijd het aspect veiligheid. De wetenschap dat er iemand een oogje in t zeil houdt als je op t water bent, is natuurlijk fantastisch. Jumpteam beschikt daarnaast over een eigen reddingsboot, met daartoe opgeleide leden die een redding kunnen uitvoeren. Leden worden uiteraard gratis uit het water gehaald, niet-leden betalen een vergoeding.

De zee is een plek waar iedereen zich moet kunnen vermaken op een veilige en respectvolle manier. Onder Jumpteam leden is het dan ook de gewoonte elkaar te helpen en gevraagd of ongevraagd te adviseren over materiaalkeuze en -veiligheid.

Bij een club van ruim 1000 leden hoort een enthousiaste en professionele organisatie van vrijwilligers. Het dagelijks bestuur overziet het grote geheel en daaronder ontvouwt zich een web van commissies met duidelijke taken en verantwoordelijkheden. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat het clubhuis goed onderhouden blijft en dat er voldoende wordt georganiseerd voor de leden. Jumpteam streeft ernaar de activiteiten zoveel mogelijk door leden te laten uitvoeren. Alleen indien echt nodig, wordt hulp van buitenaf ingeschakeld.  

Wanneer je een brandingsport beoefent, kan ook jij lid worden van Jumpteam. Het grootste deel van de leden doet aan golfsurfen, wind- en/of kitesurfen. Suppers, zeezwemmers of brandingkanoërs zijn uiteraard ook welkom. Voor familie van de watersporter is ook plek, voor hen is er een speciaal partner of zelfs gezinslidmaatschap.

Kom gerust eens langs voor een kennismaking, Jumpteam heet nieuwe watersportliefhebbers van harte welkom!