Afgelopen woensdagavond, 7 april, is een groot deel van de Wassenaarse Surfclub verwoest door een brand.Een club, die net als de onze, met veel liefde en energie van leden is opgebouwd. Help onze mede-watersporters bij de wederopbouw. Zij hebben onze bijdrage hard nodig. Hier lees je waarom.

 


Nice to watch: Frans den Hartogh over windsurfen en Jumpteam!

https://vimeo.com/519558843
 


De Nederlandse Kitesurf Vereniging (NKV) zet zich in voor het behoud van kitesurfspots en biedt voor kitesurfers een materiaal- en aansprakelijkheidsverzekering. Speciaal voor Jumpteam-leden biedt de NKV het eerste jaar lidmaatschap, inclusief verzekering, helemaal gratis aan (ter waarde van €35). Check direct de QR code in de nieuwbrief van maart en geniet van je volgende sessie op het water.


Binnenkort lanceert Jumpteam een online ledentool voor vrijwilligerswerk, waarop leden zich kunnen aanmelden om te helpen bij activiteiten. Voor het beheer van deze tool zoeken we een vrijwilligersmanager. In deze rol ga je de commissiehoofden en activiteitenbegeleiders ondersteunen in het werven van vrijwilligers en administreren van werkzaamheden. Dit doe je door in de ledentool activiteiten aan te maken waar leden zich op kunnen inschrijven.


- In je eentje naar Tarifa (Spanje) rijden met een grote benzineauto twee keer zoveel uitstoot als vliegen naar Tarifa? 

- In je eentje naar Klitmøller (Denemarken) in de auto rijden, tien keer minder uitstoot dan vliegen naar Kaapstad (Zuid-Afrika)? 

- Naar Bali (Indonesië) of Kaapstad vliegen, 10 keer meer uitstoot dan met het vliegtuig naar Faro of Sevilla?

- De hoeveelheid uitstoot van een enkeltje Kaapstad voor één persoon gelijk staat aan de besparing van een levenslang vegetarisch zijn, alles recyclen en altijd lokaal voedsel eten, bij elkaar?


Jumpteam-lid Sam Aben maakt deel uit van KitefoilteamNL. De afgelopen maanden ging hij op trainingsstages naar Valencia, Tarifa en Sardinië. Het 17-jarige talent vertelt ons graag over zijn team en zijn sport, waarvoor kennis uit verschillende surf-disciplines van pas komt.  


De benodigde 8 uur vrijwilligerswerk voor een locker is door veel lockerhouders – als gevolg van corona - niet gehaald in 2020. Na eerder uitstel tot 31 maart 2021, is door de lockercommissie en het bestuur besloten de verplichting voor 2020 te laten vervallen. Alle uren die vorig jaar door iedereen zijn behaald, blijven staan en tellen mee voor 2021.


Elk jaar leggen de boot- en veiligheidscommissie van Jumpteam en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) de logboekgegevens naast elkaar. Het aantal reddingen in 2020 op onze homespot bereikte een nieuw ‘record’: voor 161 brandingsporters werden reddingen uitgevoerd.

In het Safety & Rescue jaaroverzicht lees je de verklaring voor deze toename en belangrijke veiligheidstips, zoals het controleren van je materiaal en alleen het water op gaan bij de juiste weersomstandigheden.


Onlangs heeft de gemeente Jumpteam een waarschuwing gegeven dat het bij mooi weer te druk is op het terras van de club.

Wij mogen ons terras – onder de huidig geldende coronamaatregelen - gebruiken voor surf-gerelateerde activiteiten, maar niet voor horeca-doeleinden. We verzoeken jullie daarom niet te chillen op het terras, ongeacht of je wel of geen consumptie hebt. Natuurlijk is het fijn om met elkaar te praten en een drankje of hapje te doen, maar zoek daarvoor alsjeblieft een plekje op het strand.


Sinds kort kan iedereen inloggen op ‘Mijn Jumpteam’ via mijn.jumpteam.nl. In verband met de overstap naar nieuwe software voor de ledenadministratie (e-Captain) willen we je vragen je gegevens te controleren door in te loggen. Je ontvangt dan in januari 2021 een factuur voor je lidmaatschap met de juiste gegevens.

Wil je de volgende gegevens controleren in Mijn Jumpteam: